Főoldal > SZÉPSÉG > Rövidebb haj, kevesebb probléma?

Rövidebb haj, kevesebb probléma?

hajszépségápolás
0

Írta:

A hírességek világában is megannyi szépség vált meg hosszú hajkoronájától

A hírességek világában is megannyi szépség vált meg hosszú hajkoronájától. Emellett az idősödő hölgyek között szintén közkedvelt a rövidebb hajviselet. Sokan azért döntenek a fodrászolló mellett, hogy hajukkal együtt néhány problémától is megszabaduljanak. Ám a kevesebb haj számos hátulütőt tartogathat.

A fejen fekvő megannyi hajörvény a hosszú fürtökkel rendelkező hölgyeknek kevesebb gondot jelent a haj mennyiségéből és súlyából adódóan. A rövidebb hajú nőknek a forgókon kívül a haj elalvása is gyakrabban okoz bosszúságot. Az ilyen esetek hajformázó szerekkel orvosolhatók. Így azonban a rövid frizura kialakítása nem csak a különleges alkalmakkor vesz el több időt, hanem a hétköznapokban is. Emellett a lakkok, fixálók és waxok zsírossá teszik a hajat, amely gyakori mosásra ösztönzi a hölgyeket.

Esti hajmosás, reggeli formázás

Mivel a faggyúmirigyek éjszakai működése jóval aktívabb a nappalinál, a rakoncátlan tincsek könnyebb és gyorsabb beállításához, valamint a hosszan tartó friss hatás eléréséhez az esti hajmosást és a reggeli formázást ajánljuk. Kétszeri samponos átmosás után a hajban lévő vizet érdemes törülközővel felitatni, valamint szárítás előtt a szárazabb hajúaknak tápláló szérumot alkalmazni, amely csupán három perccel hosszabbítja meg a hajmosás folyamatát.

Korpás fejbőr esetén érdemes olyan készítményeket választani, amelyek csökkentik a bőrirritációt és a gyulladásokat, valamint beindítják a sejtek egészséges anyagcseréjét is. Zsíros haj esetén két mosás között érdemes pihentetni a hajat legalább egy napon át, ezzel időt hagyva a hajnak a természetes folyamatok helyreállítására. Ha hét közben már hozzászoktunk a mindennapos hajmosáshoz, próbáljuk ki az egynapos szünetet hétvégén. A zsíros hajat kezeljük kifejezetten zsírosodás elleni samponnal és szérummal.

rovidhaj3.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Az omega-3 zsírsavban gazdag étrend, amely leginkább a tengeri halakban található meg koncentráltan, szintén segít a faggyúmirigyek helyes működésének kialakításában. A zöld színű növényi eledelek amellett, hogy antioxidáns hatásukkal megkötik a szabad gyököket, A- és C-vitamin-tartalmuk ápolttá és egészségessé teszi a hajat.

Hűvös időben a szárításnál a langyos hőfokot érdemes előnyben részesíteni, melegebb napokon ezzel szemben a természetes száradás a legideálisabb módszer. Sokan védekeznek a káros UV-sugárzás ellen naptejjel és -szemüveggel, ám elfeledkeznek a haj védelméről.

Fazonban az erő

A rövid haj igazi ereje a fazonjában rejlik. Ezért ahhoz, hogy a haj ne váljon formátlanná és ne veszítse el a varázsát, négy-öt hetente érdemes megigazíttatni. Ennek köszönhetően a hajvégek is egészségesek és töredezettség-mentesek lesznek.

A tavasz nem csak az időjárás megújulását hozza magával, hanem a haj regenerálódását is. Ilyenkor mi is hozzájárulhatunk frizuránk erősítéséhez. Ebben segítenek az olyan gyógyhatású készítmények, mint a hajregeneráló ápoló ampullák, a pakolás megviselt hajra vagy a regeneráló sampon. Azok a samponok és más hajápolók, amelyek bojtorján-, zsurló-, nyírfa-, rozmaring- és zsályakivonatot tartalmaznak, rövid időn belül megszüntetik a hajkoronát érintő problémákat. Emellett keratinban és vitaminokban gazdagok, és az olyan bioaktív összetevők, mint a Biocapigen és a Procapil segítségével több oxigén jut el a sejtekhez.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X