Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tuti tipp a szép, barna bőrért

5 tuti tipp a szép, barna bőrért

barnuláskrémnapnapsütésvárosban
0

Írta: and

Védd a bőröd már a városban! Nem elég nyaralásra beszerezni a különböző fényvédőszereket, ugyanis az utcán, dél körül sétálva, ugyanúgy kitehetjük magunkat a káros napsugaraknak. Igaz, ide nem kell az 50 faktoros készítmény, mint a Balaton-partra, de mindenképp kend be a ruhádból kilátszó végtagjaidat 15 faktoros naptejjel. Az egyenletes bőr érdekében az elhalt hámsejteket, heti […]

Védd a bőröd már a városban!

Nem elég nyaralásra beszerezni a különböző fényvédőszereket, ugyanis az utcán, dél körül sétálva, ugyanúgy kitehetjük magunkat a káros napsugaraknak. Igaz, ide nem kell az 50 faktoros készítmény, mint a Balaton-partra, de mindenképp kend be a ruhádból kilátszó végtagjaidat 15 faktoros naptejjel. Az egyenletes bőr érdekében az elhalt hámsejteket, heti egyszer radírozd le kifejezetten testre való szemcsés készítménnyel. Az arcodra pedig egész nyáron használj UV védelemmel ellátott arckrémet és/vagy folyékony alapozót.

Fokozatosan szoktasd a bőröd a napsütéshez!

Ne töltsd mindjárt az egész napot napozással, amint beköszönt a jó idő. A hideg, napmentes évszak után fokozatosan kell szoktatni a bőrt a nap sugaraihoz. Először csak rövid időt tölts a napon fekve, elkerülve a 11 és 15 óra közötti időszakot. A tartós szolizást egyáltalán nem ajánljuk, de nyaralás előtt, ha nincs időd hozzászokni a napfényhez, menj el szoláriumba, hogy elkerüld az azonnali leégést a nyaralás első napján.

tan2.jpg ()Napozás előtt ne használj parfümöt és sminket!

Strandra vagy vízpartra menetel előtt ne használj parfümöt és dezodort, különben foltos lesz a bőröd. A sminkelést is érdemes ilyenkor hanyagolni, mert a különböző festékek, alapozók beleéghetnek az arcbőrbe. Ha mindenképp meztelennek érzed magad smink nélkül, csak szempillaspirált használj. Ez feldobja az arcod, viszont a bőröd így nem károsodik. 

Napozás után rögtön hidratáld a bőröd!

Hiába nem égsz le, a napozás mindenképp megterheli a bőröd, mivel a napsugarak hatására gyulladás alakul ki benne. Napozás után rögtön zuhanyozz le, hogy a naptej vagy a napolaj maradékát lemosd a bőrödről. Kerüld azonban a szappantartalmú tusikat, mert azok tovább szárítják az eleve dehidratált bőrt. Ne dörzsöld a tested, gyengéden törölközz meg, majd kend be magad hidratáló testápolóval. Már szinte minden kozmetikai cég gyárt külön napozás utáni ápolókrémet is, amely még jobb, mint egy hagyományos hidratáló. Ezek ugyanis bőrnyugtató összetevőket tartalmaznak és segítik a szép barnulást is.

Fogyassz béta-karotinban gazdag élelmiszereket!

A béta-karotin megsokszorozza a pigmentek számát, így gyors és egyenletes, tartós barnaságot idéz elő. Sokan nem tudják, de az A-vitamin provitaminja védi a bőrt a káros UV-sugaraktól is. Sárgarépát mindennap fogyassz, mivel ebben van a legtöbb béta-karotin. Egy közepes méretű sárgarépa 5 mg-ot tartalmaz. A sárgabarack, a sárgadinnye és a kukorica is jó karotinforrás. Azonban nemcsak a sárga színű zöldségek és gyümölcsük barnítanak, hanem például a brokkoli és a spenót is. A bennük található zöld színű klorofil ugyanis elfedi a sárga színanyagot.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X