Főoldal > SZÉPSÉG > Készítsd fel a bőrödet a nyárra!

Készítsd fel a bőrödet a nyárra!

bőrbőrápolásbőrvédelemlábápolásnyár
0

Írta: and

Bőröd, mely a szervezet elsőszámú védekezési vonalaként működik, nyáron számos negatív hatásnak van kitéve, így fokozott védelmet igényel.  A forróságot és az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási körülményeket nem befolyásolhatod, de egy kis odafigyeléssel és gondoskodással megőrizheted bőröd szépségét és egészségét. Elő a nyári kencékkel! Nyárra és télre érdemes néhány apró változtatást végrehajtanod a szépségápolási […]

Bőröd, mely a szervezet elsőszámú védekezési vonalaként működik, nyáron számos negatív hatásnak van kitéve, így fokozott védelmet igényel.  A forróságot és az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási körülményeket nem befolyásolhatod, de egy kis odafigyeléssel és gondoskodással megőrizheted bőröd szépségét és egészségét.

Elő a nyári kencékkel!

Nyárra és télre érdemes néhány apró változtatást végrehajtanod a szépségápolási rutinodon. Részesítsd előnyben a könnyű állagú, hamar beszívódó hidratáló készítményeket. A zsíros, nehéz hidratálókrémet és testápolót cseréld gél formátumúra vagy természetes, lehetőleg organikus arc- vagy testolajra. Az ásvány- vagy gyógyvizes arc és testpermetek is igazán jó szolgálatot tehetnek a kánikulában. A menta, illetve citrom illóolajjal ellátott kencék szintén nagyon jól hűsítenek, és egyből frissnek érezheted magad tőlük. A sminkszereidet is nézd át, keresd a vízálló vagy a menta aromával megbolondított hűsítő változatokat. Sokan ilyenkor a kedvenc parfümjüket is jégre teszik – a hűtőből elővéve a kedvenc illatodat duplán imádni fogod.

keszitsdfelcikk1.jpg ()Radírozz!

A napkrém, medencéből rád rakódott klór vagy egy kiadós tengeri pancsolás után a só, szárítja a bőrt és növeli az elhalt hámsejtek számát. Nyáron radírozd át az egész tested legalább hetente kétszer a zuhany alatt. Hatására selymesebb lesz a bőröd, hamarabb regenerálódik és jobban beszívódnak a krémek is. Bőrradírt házilag is készíthetsz, elég egy kis nem túl durvaszemű cukrot mézzel összekeverni, vagy ha már radírozás közben is hidratálásra vágysz, vegyíts össze zabpelyhet joghurttal és mézzel. Ha pedig beszerzel egy természetes anyagból készült masszírozó kesztyűt még a narancsbőrrel is felveheted a harcot.

Hidratálj és szépülj belülről!

Nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos, hogy eleget igyál. Azonban az sem mellékes, hogy mivel pótlod az elveszett folyadékmennyiséget. A kávék, energiaitalok és az alkohol elvonják a folyadékot a szervezettől, szárítanak, a cukros italok pedig a pattanásaid számát gyarapítják. A szép bőr érdekében maradj a jól bevált ásvány- vagy csapvíznél, esetleg az olyan hűsítő hatású gyógyteáknál, mint a borsmenta és az édeskömény. Az arjuvéda szerint, ha hűsölésre vágysz, favorizáld az olyan ételeket, melyek nem tűz típusúak. Kerüld a zsíros és sós ételeket, melyek pattanásokat és kiütéseket eredményezhetnek. A C-, E-vitaminban és béta-karotinban gazdag zöldségek és gyümölcsök ellenben növelik a bőr természetes ellenállóképességét. Fogyassz minél több sárgarépát, karfiolt, paradicsomot, görögdinnyét, áfonyát, uborkát és körtét. A fűszerek közül a bazsalikom és a gyömbér lehetnek segítségedre.

Védekezz a káros sugarak ellen!

Természetesen a helyes táplálkozás még nem fog megvédeni a nap káros hatásaitól. Az extrém magas sugárzás ellen használj rendszeresen napkrémet, akkor is, ha csak a városban szaladgálsz. Így nemcsak az idő előtti ráncoktól, pigment foltoktól, de a bőrráktól is megkíméled magad, a kívánt barnaságot pedig önbarnítókkal is elérheted.

A boltok és patikák polcain már rengeteg féle készítmény között válogathatsz, léteznek spary és gél állagú, egészen könnyű termékek is. Nyár elején kezdj új lapot, és szerezz be egy új napkrémet, ne a tavalyi maradékot használd, ugyanis ez nem fog megfelelő védelmet biztosítani. Ha festett a hajad egy színvédő, UV szűrős hajpermet jó szolgálatot tehet tincsidnek, de egy széles karimájú, divatos kalap szintén megteszi.

keszitsdfelcikk2.jpg ()Így lesz gyönyörű a lábad

Nyáron a szandáloknak és szoknyáknak hála a lábak is reflektorfénybe kerülnek. A cipőkből kikandikáló, puha sarkakért radírozd át a lábad is rendszeresen! Egy fárasztó nap után pedig nemcsak hűsít és ellazít, de a bőrt is revitalizálja egy citromos vagy menta illóolajos lábfürdő. Ha borotválod a lábad, arra figyelj, hogy ezt ne közvetlenül azelőtt tedd, hogy napra mennél, száraz bőr esetén pedig mindig használj valamilyen borotváláshoz való zselét.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X