Főoldal > AKTUÁLIS > Veszélyezteti kisbabáját a terhesen is súlyt emelő nő?

Veszélyezteti kisbabáját a terhesen is súlyt emelő nő?

diétafogyásfogyókúragasztrosúlyemeléstáplálkozásterhes
0

Írta: and

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Emlékszel arra a részre a Szex és New Yorkból, amikor Charlotte

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Emlékszel arra a részre a Szex és New Yorkból, amikor Charlotte komoly lelki gyötrelmeket élt át, mert nem tudta, elmehet-e futni várandósan, nehogy veszélyeztesse születendő gyermeke egészségét?

Nos, néhány kismamában sokkal keményebb megpróbáltatás esetén sem merül fel, hogy esetleg árthatnak a babájuknak. Lea-Ann Ellison esete például elég nagy felháborodást váltott ki világszerte, ugyanis két héttel a szülés előtt sem állt le a súlyemeléssel! 

„Nyolchónapos terhes vagyok a harmadik gyerekkel, és a CrossFit továbbra is a szenvedélyem. 2 és fél éve csinálom, és erősen hiszek abban, hogy a várandósság nem betegség, hanem a testünk képességeinek kiélvezése” – írta a CrossFit Facebook oldalán. Bejegyzése csaknem négyezer megosztással, kétezer kommenttel és 19 ezernél is több lájkkal büszkélkedhet, és kétségtelen, hogy ez az eset az egész világot megosztja.

A többség azzal ért egyet, hogy terhesen is mozogni kell, az extrém sportokat és a nagy megterhelést jelentő gyakorlatokat viszont szerintük nagy pocakkal inkább mellőzni kellene mindenkinek, saját és gyermeke egészsége érdekében.

Ezen a véleményen vannak a Lea-Ann fotóját kommentelők is, legalábbis a többségük. „Ha bármi történne a kisbabáddal a te butaságod miatt, remélem, hogy képes leszel megbirkózni a bűntudattal. A terhesség nem az az időszak, amikor ostoba kockázatokat kellene vállalni” – írta egy felháborodott hozzászóló.

„Persze, remekül hangzik, amit mondasz, és jól is nézel ki, de mindannyian csak emberek vagyunk… miért sodrod veszélybe a kisbabádat, csak azért, hogy jó formában maradj? Ez a legostobább dolog, amit valaha is hallottam. Ez az időszak nem arról szól, hogy kemény legyél, és szétrúgd bárki fenekét, hanem arról, hogy védd a születendő gyermeked. Normális esetben a CrossFit mellett vagyok, de ez az egész most érthetetlen számomra” – háborgott a mozgásforma egyik rajongója.

Lea-Annt viszont úgy tűnik, nem hatják meg a kommentek, ugyanis saját oldalán nem sokkal az eset után azt írta, hogy meglepi a felháborodás, amit a képe kiváltott, de továbbra is szeretné az erős, egészséges anyukákat arra biztatni, hogy folytassák, amit szeretnek.

lee2.jpg ()Időközben pedig meg is született a kisbabája: november 7-én, saját Facebook oldalán tudatta a világgal, hogy egészséges kisfiúnak adott életet. A kis Skylert otthon, a fürdőkádjában hozta világra, és azt írja, minden rendben – ő maga pedig boldogabb már nem is lehetne.

Amber Miller esete

Nem a 35 éves CrossFit-es az egyetlen nő, aki nagy pocakkal is extrém megterhelésnek veti alá magát. Egy külföldi lap írt egy Amber Miller nevezetű lelkes futóról, aki 39 hetes terhesen futotta le a New York maratont, még 2011-ben, és a következő héten meg is született a kisbabája – remélhetőleg ő is egészséges.



Fotó: mirror.co.uk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X