Főoldal > AKTUÁLIS > Kovács Ági: “Az anyaság néha olyan, mint egy olimpiai felkészülés”

Kovács Ági: “Az anyaság néha olyan, mint egy olimpiai felkészülés”

anyagyermekKovács Ágiolimpiai bajnokúszó
0

Írta:

Kisfiával varázsolt őszi hangulatot otthonukba Kovács Ági.

Olimpiai bajnok, édesanya és feleség. Kovács Ági szinte a szemünk előtt cseperedett felnőtté, élsportolóként számos kimagasló eredménnyel vitte hírünket a világban. Igaz, ma már nem sportol versenyszerűen, de ez nem azt jelenti, hogy ne telnének mozgalmasan, kihívásokkal teli mindennapjai. Kisfia, a négy és fél éves Dominik egy percre sem hagyja unatkozni, igazi kis örökmozgó, aki rengeteg figyelmet igényel.
„A saját bajnokságát kitartással bárki megnyerheti” – vallja Kovács Ági olimpiai bajnok úszónő, aki profi sportolói karrierjének befejezése óta is az élet több területén sikeresen helytáll. Többek között a Testnevelési Egyetem oktatójaként és egy óvodás kisgyermek édesanyjaként is rendkívül aktívan éli mindennapjait. Legutóbb az egyik közös családi programon, Dominik legnagyobb örömére éppen a lakóhelyükhöz közeli őszi erdőt vették birtokba.


„Domi nagyon eleven kisgyerek, minden érdekli, imád kint lenni a szabadban, igazi kincsvadász. Valaki azt gondolja, nem helyes engedni, hogy a gyerekek a hideg és borús időben is az udvaron vagy az erdőben játszanak, pedig köztudott, hogy a friss levegő nagyon jót tesz az immunrendszerüknek. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyönyörű ilyenkor is a természet” – kezdte Ági.
„Nagyon odafigyelek, hogy minden napunkba vigyünk valamilyen aktivitást. Dominik hetente kétszer úszni is jár, de fontos a megfelelő vitaminpótlás is. Rendszeresen járok piacra, így mindig van otthon friss zöldség és gyümölcs. Persze így is előfordul, hogy megfázik, de amíg lehet, ilyenkor is igyekszem természetes módon enyhíteni a panaszait. Az egyik bevált praktikám például a mentolos eukaliptuszos mellkaskenőcs, ami mindig segít, ráadásul bennem is nosztalgikus emlékeket idéz, kicsit mindig visszahozza a gyerekkoromat” – folytatta Kovács Ági, aki kisfiával együtt remekül érezte magát az erdőben.


Majd az anya-fia program hazaérve is folytatódott, az összegyűjtött gesztenyékből, falevelekből, bogyókból és ágakból őszi lakásdíszeket készítettek.
„A fiam imád mindent, amit szét lehet szedni, össze lehet rakni, kivágni, gyúrni vagy ragasztani. Tavaly, kiscsoportos óvodásként készítette nekem az első ajándékát egy karácsonyi gyertyatartót, rendkívül meghatódtam, amikor átadta. A mai napig nagy becsben tartom ezeket az apróságokat, és én is nagyon szívesen segítek neki a kézműveskedésben” – tette hozzá Kovács Ági, aki azt mondja, az anyaság néha olyan, mint egy olimpiai felkészülés: kihívásokkal és egyben örömökkel teli, miközben folyamatosan mozgásban tart.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X