Főoldal > AKTUÁLIS > Készíts cukormentes szaloncukrot!

Készíts cukormentes szaloncukrot!

cukorédességtáplálkozás
0

Írta: and

Közeledik a karácsony, ami csupa nyalánksággal teli ünnep sokunk számára. Ez pedig nem tesz jót a

Közeledik a karácsony, ami csupa nyalánksággal teli ünnep sokunk számára. Ez pedig nem tesz jót a sokszor igen nehezen megszerzett és megtartani vágyott körvonalainknak. És persze ott a szaloncukor, mely elengedhetetlen része ennek a csodás téli ünnepnek, ráadásul, ha otthon vagyunk, szinte minden pillanatban az orrunk előtt van. A karácsonyfát ugyanis a legtöbben szeretjük a közelünkben tudni. Azon pedig rengeteg finom szaloncukor lóg, ami bűnre csábít: egyet-egyet leszedni a fáról, bekapni, a szaloncukor papírját szépen, óvatosan visszacsomagolni, és észre sem veszi senki, mit is művelünk titokban. Csak a testünket nem tudjuk becsapni. Az bezzeg rögtön jelez, csak úgy kúsznak fel a kilók így ünnepek táján. Azonban a Wellness Cafe tud megoldást erre a problémára is, hiszen itt a cukormentes szaloncukor!

Hozzávalók:

– 50 dkg mazsola
– 20 dkg őrölt mogyoró vagy mandula
– 10 dkg kókuszreszelék
– 2 bio citrom sárga reszelt héja (van olyan citrom ugyanis, amin eleve feltűntetik, hogy a héja nem alkalmas emberi fogyasztásra)
– csipetnyi őrölt fahéj
– 5 dkg méz, de, ha ezt szeretnéd kihagyni, megteheted, hiszen e nélkül is összeáll a massza és elég édes is lesz

szaloncukor.jpg ()Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leöntjük és körülbelül 5 percig állni hagyjuk. Közben kimérjük a mandulát, a kókuszreszeléket, valamint lereszeljük a citrom héját, majd fűszerezzük a fahéjjal. Ezt követően leöntjük a mazsoláról a vizet és minden alkotórészt beledobunk a fémkéses robotgépbe és jól összedolgozzuk őket.  Ha kellő állagúvá vált a massza (amit ha kell, pici víz vagy méz hozzáadásával segíthetünk), evőkanállal kiszedjük a vizes tenyerünkbe, ahol ezt a darálékot szaloncukor szerűre formázzuk. Miután megformáztuk, máris becsomagolhatjuk a szép színes papírba.

Természetesen a masszára bevonatot is készíthetünk, ehhez kiváló az olvasztott csoki, de aki bátrabb kipróbálhatja a következő bevonatot is. Olvasszunk fel 15 dkg pálmazsírt vagy biomargarint, majd keverjük össze 5 dkg karobporral és néhány csepp sztíviával. Addig hagyjuk kicsit állni, amíg nem lesz sem túlságosan forró, sem túl híg a máz, amibe aztán belemártogatjuk a már előtte elkészített szaloncukormasszából készített formákat.  Végül hűtőbe tesszük és megvárjuk míg megdermed, majd egyesével becsomagoljuk őket. És máris mehet a fára vagy a szájba!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X